BILIK SEMINAR MODEN ARA @ AMPANG PUTRA

Sewa Bilik Seminar dan Acara Berkonsep Moden Pada Kadar Berpatutan.

Anda Mempunyai Masalah Mencari Bilik Seminar Di Ampang?

Sekarang tidak perlu risau lagi!

Kini ARA Eventhall berada di Ampang Putra. Jika anda berminat mencari ruang yang selesa dan jimat untuk mengadakan seminar, mesyuarat dan program, anda berada di tempat yang betul. Lokasi Ampang Putra terletak berdekatan dengan lebuhraya MRR2 dan Pusat Komersial Taman Dagang.

Anda Mempunyai Masalah Mencari Bilik Seminar Di Ampang?

Terdapat pelbagai kemudahan dan fasiliti yang anda akan nikmati di ARA Eventhall. Tak perlu pening-pening kepala untuk fikir apa yang tak lengkap. Semuanya telah disediakan untuk anda.

Wifi 300-Mbps

Wifi berkelajuan tinggi (300Mbps) disediakan secara PERCUMA untuk trainer dan juga para peserta yang menghadiri seminar anda!

In-House Catering – Packed Food

Pelbagai set menu boleh dipilih untuk seminar anda. Anda tak perlu lagi bersusah payah dalam pencarian katerer untuk peserta seminar. Jimat masa & jimat duit.

*Additional price from outside food will be charge RM 200

Ruang Parkir

– Ruang parkir tersedia untuk anda. Hari bekerja akan dicaj dengan kadar RM0.50 sen sejam atau anda boleh menggunakan Kupon MPAJ atau download apps FLEXI Parking.
– Parking juga adalah PERCUMA pada hujung minggu.

Peralatan Yang Lengkap & Cukup

– Segala peralatan bagi memudahkan urusan seminar anda telah pun disediakan.
– Whiteboard & Flipchart termasuk Marker, LCD Screen Projector & Projector, Wireless Microphone, Speaker & Stage semuanya lengkap. Pssstt… Tahukah anda ianya semua disediakan secara PERCUMA!

Peralatan Yang Lengkap & Cukup

Semua trainer mahukan seminar yang berjalan dengan lancar. Jadi, pihak ARA juga menyediakan anda semua krew untuk monitor dan assist anda bagi melancarkan aktiviti anda.

Surau

Meluaskan ilmu & menimba ilmu adalah satu ibadah. Tetapi, solat adalah kewajipan bagi semua orang. Jadi, pihak ARA menyediakan ruang solat agar anda dapat melaksanakan kewajipan anda sebagai seorang Muslim.

Mudah Dihubungi

Tempahan bilik seminar dapat dilakukan dengan mudah. Hanya hubungi kami melalui telefon atau Whatsapp untuk respon yang cepat. Anda boleh dapatkan tarikh yang sesuai dan harga dalam waktu yang singkat sahaja.

Hotel Berdekatan

Terdapat beberapa hotel yang berdekatan dengan bilik seminar. Memudahkan anda yang datang dari jauh untuk mengadakan seminar dan aktiviti training.

Bilik Seminar Selesa & Eksklusif

Bilik Seminar Ara beralaskan lantai yang bersih, air-cond yang sejuk, dan tandas yang bersih

Susun Atur Bilik Seminar Di Ampang Putra

Setiap susunan kerusi dan meja disusun oleh crew profesional.

THEATRE

Max 100 Pax

U-SHAPE

Max 30 Pax

CLASSROOM

Max 50 Pax

Lokasi Kami

Lokasi yang dipilih adalah strategik demi memudahkan anda untuk mencari tempat dan mendapat kemudahan parkir

Ara @ Ampang Putra

Unit 6-L3, Jalan Ampang Putra, 68000 Ampang, Selangor, Darul Ehsan.

Testimoni

Student selesa.. Design ruang pun cantik.. Sesuai untuk kelas praktikal website saye tu..

Wan Syafiq Wan Zahidi

Le Harmonie Studio

Jika anda mencari tempat seminar ala-ala santai, profesional dan menarik, sinilah tempatnya. TErbaik, makan sedap, wifi laju, tandas bersih, ruang solat dan tempat makan yang luas dan selesa.

Wan Mus

Sifu Adword

Alhamdulillah, tempat dan food memuaskan.

Nadiah

Terbaik! Tempat sesuai untuk seminar dan training. Sangat friendly dan fast response.

Syakirin Hasyim

Service bagus. Pm nak book je terus ada reply. Layanan okay sgt. Hall pun selesa, tak sejuk sgt tak panas. Yang penting nyaman

Nurul Syifaa

Tempat sgt bgus untuk privacy event dengan lokasi yang strategik
Selesa sgt !!

Aliza

Service, hall dan in house catering yang disediakan sangatlah berbaloi. Will come back for sure!

Ahmad Faizal

SubhanaAllah….sangat2 awesome…tq Ara Eventhall bantu kami sediakan tempat yang sangat2 selesa…
Dah la last minit…tapi semua tiptop…minta tambah kerusi..boleh…tambah meja boleh…siap boleh request lagu…mmg awesome…
Tq Ara Eventhall.

Ummi Suraya

Bilik yang selesa. Wifi yang laju. Aircond yang sejuk. Harga yang berpatutan. Recommended!

Naufal

Student selesa.. Design ruang pun cantik.. Sesuai untuk kelas praktikal website saye tu..

Wan Syafiq Wan Zahidi

Le Harmonie Studio

Jika anda mencari tempat seminar ala-ala santai, profesional dan menarik, sinilah tempatnya. TErbaik, makan sedap, wifi laju, tandas bersih, ruang solat dan tempat makan yang luas dan selesa.

Wan Mus

Sifu Adword

Alhamdulillah, tempat dan food memuaskan.

Nadiah

Terbaik! Tempat sesuai untuk seminar dan training. Sangat friendly dan fast response.

Syakirin Hasyim

Ramai puas hati, makan sedap dan bilik sangat selesa.

Arieffa

Harga Kami

Hari Berkerja

Monday - Thursday
RM 500 9 pagi – 5 petang (8 jam)
  • Peralatan PERCUMA
  • P.A System
  • 3D Projector with remote (VGA Cable included)
  • Slideshow remote
  • Free WI-FI 300 MBPS
  • 1 Laptop sound
  • 2 Sets of Wireless Mic
  • 1 set of Whiteboard
  • 1 Flipchart board
  • Mini Stage
Popular

Hari Minggu

Saturday - Sunday
RM 850 9 pagi – 5 petang (8 jam)
  • Peralatan PERCUMA
  • P.A System
  • 3D Projector with remote (VGA Cable included)
  • Slideshow remote
  • Free WI-FI 300 MBPS
  • 1 Laptop sound
  • 2 Sets of Wireless Mic
  • 1 set of Whiteboard
  • 1 Flipchart board
  • Mini Stage

Sesi Malam

Isnin - Khamis
RM 350 8 Malam – 11 Malam (4 jam)
  • Peralatan PERCUMA
  • P.A System
  • 3D Projector with remote (VGA Cable included)
  • Slideshow remote
  • Free WI-FI 300 MBPS
  • 1 Laptop sound
  • 2 Sets of Wireless Mic
  • 1 set of Whiteboard
  • 1 Flipchart board
  • Mini Stage

Sesi Malam

Jumaat - Ahad
RM 450 8 Malam – 11 Malam (4 jam)
  • Peralatan PERCUMA
  • P.A System
  • 3D Projector with remote (VGA Cable included)
  • Slideshow remote
  • Free WI-FI 300 MBPS
  • 1 Laptop sound
  • 2 Sets of Wireless Mic
  • 1 set of Whiteboard
  • 1 Flipchart board
  • Mini Stage

*Sebarang permintaan atau penambahan masa, caj akan dikenakan.

*Tertakluk pada terma & syarat.

Pencapaian Kami

Anda masih ragu-ragu untuk menempah? TIDAK PERLU! Kami merupakan salah satu bilik seminar yang telah diiktiraf dan mempunyai anugerah dan sijil.

Menarik kan? Ingin Buat Tempahan?

TEMPAH SEKARANG sebelum terlambat. Anda akan menerima sebut harga anda dalam masa 1 jam sahaja.

ms_MYMS