4 Jenis Seminar Yang Popular Di Malaysia

Memang tidak dinafikan, terdapat pelbagai jenis seminar yang dijalankan setiap hari. Kalau nak buat list, memang terlalu banyak. Ada yang sanggup keluarkan beribu-ribu ringgit, ada yang datang dari luar negara untuk mendapatkan ilmu berdurasi 4 jam hingga 8 jam di dalam bilik seminar. Setelah melakukan pantauan, kami mendapati ada beberapa seminar yang selalu dijalankan di Malaysia.

Mungkin ada yang pernah hadiri beberapa seminar yang popular ini. Mungkin sekali dalam seumur hidup anda. Tetapi ramai yang tidak tahu betapa popularnya seminar-seminar yang sering dijalankan ini.

Ini adalah “6 Jenis Seminar Yang Popular Di Malaysia“.

  1. Online Marketing

Ramai yang akan bersetuju dengan saya tentang ini. Kerana ramai usahawan, agent produk dan dropshippers serta pelajar universiti di luar sana yang perlukan sales untuk mendapatkan keuntungan. Seminar-seminar yang melibatkan “Online Marketing” seperti Facebook Ads telah membantu ramai mereka dalam bisnes mereka. Oleh itu, seminar “Online Marketing” antara yang paling popular di bilik seminar yang ada di Malaysia.

6-Things-You-Could-Do-to-Improve-Your-Online-Marketing-Strategy-900x600

 

2. Pengurusan Kewangan

Dalam dunia yang moden ini, ramai yang masih lagi keliru tentang pengurusan kewangan mereka. Dan juga ramai yang ingin bersara pada usia yang awal dan mempunyai banyak duit. Tetapi ramai yang tak tahu teknik yang betul dalam berbelanja. Sebab itu pengurusan kewangan adalah antara seminar yang popular di Malaysia terutama pada gen-gen Y.

investment-1

 

 

3. Pelaburan

Melabur adalah cara untuk jadi kaya. Dari anak muda sehinggalah ke orang yang sudah bersara masih lagi pergi ke seminar pelaburan yang dianjurkan. Ini kerana teknik-teknik yang diajar adalah berdasarkan kesesuaian seseorang itu. Sebab itu ramai yang tidak kisah berhabis banyak duit untuk seminar pelaburan supaya mereka boleh mendapat keuntungan semula pada masa akan datang. Seminar-seminar pelaburan yang selalu dijalankan di Malaysia adalah saham, hartanah, emas, forex dan bitcoin.

hero-financial-seminars

 

4. B.O.P

Business Opportunity Presentation (B.O.P) adalah seorang speaker itu membuka peluang untuk anda semua dalam melakukan bisnes bersama mereka. Seminar-seminar begini sering dilakukan dalam durasi yang singkat untuk seseorang itu memperkenalkan sesuatu bisnes yang mungkin anda ingin melakukan “joint-venture”. Selalunya seminar B.O.P diadakan secara PERCUMA sahaja untuk sesiapa yang ingin datang.

 

2013-opportunities

 

Kesemua seminar di atas selalu dijalankan di ARA Eventhall. Kerana tempat kami yang eksklusif dan harga berpatutan. Tak perlu keluarkan banyak dalam sewaan tempat. ARA Eventhall boleh bantu anda dalam menjimatkan kos anda.

Untuk membuat tempahan, boleh hubungi 03-4161 1031.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *